ویژگیهای جغرافیایی
جمعیت افغانستان براساس آخرین برآوردها 38میلیون و 819هزار نفر است.
مساحت افغانستان 652هزار و 864کیلومترمربع است.
مرز مشترک ایران و افغانستان 954کیلومتر است که این مرز از دهانه ذوالفقار در شمالیترین نقطه تا ملکسیاه کوه در جنوبیترین نقطه امتداد یافته است.
پرجمعیتترین شهرهای افغانستان بهترتیب کابل، قندهار، مزارشریف و جلالآباد هستند.
افغانستان بیش از 6.5میلیون نفر مهاجر در سرتاسر جهان دارد که از این میزان بیش از 3 میلیون نفر آنها در ایران سکونت دارند. با آغاز تحریمهای آمریکا علیه ایران و افت ارزش پول ایران، میزان بازگشت مهاجران افغان به کشور خود افزایش یافت.
معادن افغانستان
افغانستان برخی از پیچیدهترین و متنوعترین زمینشناسی را در خود دارد. در این کشور قدیمیترین سنگها از دوره آرچین ۳٬۸۰۰ میلیون سال پیش و سنگهایی از دورهٔ پروتوزوئیک (۲٬۵۰۰–۵۷۰ میلیون سال پیش) فنیروزوئیک ۵۷۰ الی ۱٫۶ میلیون سال پیش تا امروز دیده میشود. این کشور همچنین دارای پیشینهٔ طولانی و پیچیدهٔ تکتونیکی است. دلایل آن تا حدودی مربوط به موقعیت آن در انتهای غربی هیمالیا، تصادم نیمقارهٔ هند، تشکیل کوههای هندوکش، تصادم چندین پارچههای جدا شده زمین (Plate tectonics) و غیره مسائل میباشد. بدین لحاظ ذخایر معدنی افغانستان از نوع ماگمایی، پگماتیک، کار بونیتک، اسکارن، هیدروتورمال، دگرگونی متحوله و رسوبی میباشد. این کشوربه نسبت کوهستانی بودنش دارای ذخایر معدنی متنوع و فراوان میباشد. جیولوجی افغانستان نوشتهٔ ریاست سروی جیولوژی افغانستان طبق اظهارات اخبار اندیپندنت و سروی جیولوژی ایالات متحدهٔ آمریکا ارزش نفت و گاز افغانستان ۲۲۲٬۸۹۲٬۳۵۰٬۰۰۰ دلار و ارزش معادن افغانستان ۹۰۸٬۹۴۸٬۰۰۰٬۰۰۰ دلار ارزش مجموعی آن ۱٬۱۳۱٬۸۴۰٬۳۵۰٬۰۰۰ دلار یا ۱٫۱۳۱٫۸۴۰ تریلیون دلار میباشد.